Sevärdheter och kultur

Kungsholmen, en av Stockholms innerstadsöar, erbjuder en mängd sevärdheter och kulturella aktiviteter för besökare och boende. Här är några av de mest populära sevärdheterna och kulturella platserna på Kungsholmen.

Stadshuset

01

Stadshuset

Stockholms stadshus är en av stadens mest ikoniska byggnader, känd för sitt höga torn som erbjuder en fantastisk panoramautsikt över Stockholm. Byggnaden stod klar 1923 och är ett praktexempel på svensk arkitektur i Swedish Grace-stil. Stadshuset är också känt för att vara platsen för den årliga Nobelbanketten i den Blå Hallen.

02

Rålambshovsparken

Rålambshovsparken, ofta kallad ”Rålis”, är en älskad stadspark belägen på västra Kungsholmen. Parken erbjuder en mängd aktiviteter som skatepark, lekplatser, amfiteater och basketplan. Under sommaren anordnar Stockholms Filmfestival gratis utomhusbio i parken, vilket lockar många besökare.

Rålambshovsparken
Stadsarkivet

03

Stadsarkivet

Stadsarkivet på Kungsholmen är en guldgruva för den historieintresserade. Här finns en mängd offentliga handlingar, skolbetyg, planritningar och annat material som berättar om Stockholms historia. Arkivet är öppet för allmänheten och erbjuder en inblick i stadens förflutna.

04

Index – The Swedish Foundation of Contemporary Art

Index är ett galleri och utställningslokal som fokuserar på samtida konst. Sedan öppningen 2011 har Index blivit en mötesplats för konstnärer och konstintresserade, där olika typer av utställningar och evenemang hålls regelbundet.

Index – The Swedish Foundation of Contemporary Art